Novinky
08.04.2021
Jaro - oblíbené roční období
Slunce už vstává mnohem dříve a později zachází. Svým příjmeným svitem povytáhlo obilí a pole se tak zazelenala.
K jaru patří jako symbolika žlutá a...
číst celé
07.03.2021
Bavlna
Bavlna je v současné době jednou z nejrozšířenějších textilních surovin. Její produkce přesahuje 25 miliónů tun ročně a plocha, na které se pěstuje ...
číst celé
13.03.2020
Zelený čaj - skvělý pomocník na imunitu
Zelený čaj 100g
Chcete posílit imunitu v tomto období?
Zkuste pravý zelený čaj. Víte, že oblíbený zejména na východě, kde je součástí každodenní str...
číst celé
Zelený čaj - skvělý pomocník na imunitu
13.03.2020
Zelený čaj 100g
Chcete posílit imunitu v tomto období?
Zkuste pravý zelený čaj. Víte, že oblíbený zejména na východě, kde je součástí každodenní stravy a jeho historie sahá až do doby před 5000 lety.
Také je součástí nebo jeho výtažek skoro v každém přípravku na hubnutí, protože nejen odvádí z těla toxiny, díky kterým se pak hubne lépe ale také pomáhá rychleji spalovat tuky.
Pozitivní účinky pití zeleného čaje na pět životně důležitých orgánů, obzvláště pak na srdce. Léčebnými účinky čaje, včetně léčby kocoviny, jeho role jako stimulantu, léčení oparů a uhrů, tišení žízně, nápravy poruch trávení, léčení onemocnění nervového systému, prevenci únavy a podporu funkcí močové soustavy a mozkové činnosti.
Všeobecným pravidlem u zelených čajů je zalévání vodou, která prošla varem, ale zchladla na 60–80 °C. Příliš teplá voda způsobí vyluhování tříslovin a dalších substancí a nálev má hořkou chuť až pachuť. Čaj zalitý příliš chladnou vodou má mdlou až vodovou chuť, protože se vonné a chuťové složky uvolnily z listů jen málo.
Kvalitní listové zelené čaje lze zalévat vícekrát. Pro další nálevy lze zvýšit teplotu vody nebo prodloužit dobu louhování. Doba louhování pro první nálev může u zelených čajů být od 30 sekund do několika minut. Opět záleží na konkrétním čaji. Při kratších dobách louhování se běžně používá větší množství čaje než u louhování delšího.