Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 8:00 - 20:00
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Potřebujete poradit?

Novinky
08.04.2021
Jaro - oblíbené roční období
Slunce už vstává mnohem dříve a později zachází. Svým příjmeným svitem povytáhlo obilí a pole se tak zazelenala.  K jaru patří jako symbolika žlutá a... číst celé
07.03.2021
Bavlna
Bavlna je v současné době jednou z nejrozšířenějších textilních surovin. Její produkce přesahuje 25 miliónů tun ročně a plocha, na které se pěstuje ... číst celé
13.03.2020
Zelený čaj - skvělý pomocník na imunitu
Zelený čaj 100g Chcete posílit imunitu v tomto období? Zkuste pravý zelený čaj. Víte, že oblíbený zejména na východě, kde je součástí každodenní str... číst celé
Zobrazit všechny novinky
 

 

 

 

 

 

 

 

Top recepty

kuřecí tikka recept
Kuřecí tikka masala Ingredience: 4 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže 1 kelímek jogurtu 1 lžička mletého zázvoru (zakoupíte zde) 1 lžička mletého chilli (zakoupíte zde) 1 lžička garam masaly (zakoupíte zde) 1 lžička mletého koriandru (zakoupíte zde) špetka kurkumy (zakoupíte zde) šťáva z 1 citrónu 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje + trochu oleje na potření grilovací mřížky 2 cibule 3 stroužky
 
Kuřecí birjání - recept
Kuřecí birjání (4 porce) Muslimským panovníkům, kteří vládli v Indii ve letech 1526 – 1857, se říkalo Velcí Mogulové. Ve dnech jejich marnotratných svátků se servírovaly obrovské podnosy plné birjáni. Je to vydatné jídlo z rýže, kořeněného kuřete, jogurtu, smetany a oříšků kešu. Ingredience: 90 g ghee nebo másla (zakoupíte zde) 3 nakrájené cibule 1,5 kg kuřecích kousků 2 lžičky strouhaného
 
Polévka Mulligatawny - recept

Polévka Mulligatawny Ingredience: 45 g másla (zakoupíte zde) ½ cibule 1 stonek řapíkatého celeru 1 malé jablko 1 malá mrkev 1 malá zelená paprika 4 stroužky česneku 3 lžíce hladké mouky 3 lžičky kari (zakoupíte ¼ lžičky mletého zázvoru (zakoupíte zde) ¼ lžičky kurkumy (zakoupíte zde) ¼ lžičky skořice (zakoupíte zde) 1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru 400 g konzervované

Vermicelli - recept

Vermicelli Ingredience: 500 g jedlých kaštanů oloupaných 5 lžic cukru voda na uvaření kaštanů 1 pravý vanilkový lusk 200 ml mléka (nebo vody) 2 lžíce třešňovice 500 ml šlehačky Postup: Zakoupíme dobré jedlé kaštany, nejlépe v sezóně (podzim, začátek zimy) a přizveme si vhodného pomocníka, jelikož se jedná o pracnou záležitost. Ostrým nožem nakrojíme do kříže kaštanovou slupku, aby se snadněji

Puding Tapioka - recept
Puding Tapioka Ingredience: 100 g tapioky (zakoupíte zde) 3 lžíce cukru 500 ml mléka 3 lžíce kyselé smetany 1 vanilkový puding 50 g posekaných lískových oříšků 1 větší banán trubičky na ozdobu Postup: Namočíme tapioku asi na půl hodiny do 250 ml vody. Slijeme vodu, přilijeme mléko a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Těsně před ukončením přidáme cukr a pořádně zamícháme. Do vychladlé tapioky
 
Kuskus - recept
Kuskus Ingredience: 2 díly kuskusu (zakoupíte zde) 1 díl vývaru Postup: 1. způsob Vložte kuskus do síta a propláchněte. I se sítkem vložte do mísy s vlažnou vodou a nechejte namočené cca 10 min. (množství vody takové, aby byl kuskus ponořený). Následně vařte v sítku nad párou cca 10 minut. 2. způsob Kuskus vložte do mísy a zalijte vařící vodou 1:2. Jemně pročechrejte vidličkou. Nechejte 10 minut
Falafel - recept

Falafel (4 porce) Ingredience: 2 šálky namočené cizrny (zakoupíte zde) 1 šálek nasekané zelené cibule (možno jarní) ½ šálku nasekané petrželky 4 st česneku (nasekaného) 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (zakoupíte zde) 2 lžičky soli ½ lžičky pepře (zakoupíte zde) větší špetka chilli (zakoupíte zde) větší špetka koriandru (zakoupíte zde) několik lžic tahini (zakoupíte zde) hraška

Lassi - recept
Lassi Ingredience: 1 šálek bílého jogurtu ½ šálku mléka 1 šálek mangového sirupu (zakoupíte zde) 4 lžičky cukru špetka mletého kardamomu Postup: Všechny suroviny vložíme do mixéru a mixujeme asi 2 minuty, poté nalijeme do sklenic a podáváme. Můžeme jemně posypat mletým kardamomem. Lassi může být uchováváno v lednici 24 hodin.
 
Chappati (indické placky) - recept

Čapati (indické placky) Ingredience: 1 sklenice pšeničné mouky (zakoupíte zde) 1/2 sklenice vody trocha soli podle chuti 1 lžíce másla Postup: Z mouky, soli a vody vytvoříme těsto a asi pět minut jej hněteme. Těsto by mělo být dostatečně hutné. Poté těsto rozdělíme na 10 částí a z každé utvoříme kuličku, kterou poté vyválíme na placku. Placky smažte na horké, suché pánvi. Každou placku namažte

 

Himálajská rýže Basmati

Tímto titulem se právem pyšní nejuslechtilejší odrůda rýže pěstovaná na upatí Himalájí.V Pakistánu se ponechává vyzrát celé dva roky,čímž se plně rozvine její chut a vůně připomínající oříšek.Jedině takto zpracovanou Basmati můžeme nazývat Královna rýže.

SUPER KERNEL BASMATI. V hindštině Basmati znamená doslova Královna vůní a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.


Návod na přípravu:

Jeden díl rýže Basmati propláchněte a nechte odmočit ve studené vodě alespon 40 minut.Vsypte do jednoho a čtvrt až do jednoho a půl dílu osolené vody.Přiklopte pokličkou dokud se voda nevyvaří cca 12-15 minut.Odstavte z vařiče,rýži jemně prokypříme a necháme chvíli odstát cca 3minuty.Takto upravená rýže Basmati je krásně vonavá,chutná a nelepí se.Uvedené množství vody a doba vaření je závislá na typu vařiče a hrnce který používáte.

 
 
 
 

Nepropásněte novinky, akce a slevy!
 

 

 

DOPRAVA A PLATBA
 
 

Dopravujeme společností GLS

Cena dopravy po ČR je 120,-

doběrečné stojí navíc 39,-

Cena dopravy po SR je 180,-

doběrečné nelze použít

NABÍZÍME OSOBNÍ ODBĚR ZDARMA

Platba předem je zdarma

CZK 2402138722/2010

EURO 2502138711/2010

 

 

 

Kde nás najdete
 

 

Kontakty
Logo
Chanar s.r.o Plynárenská 3E Bratislava 821 09
Po-Pá 8:00 - 20:00
chanar s.r.o. | © 2022
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz