Potřebujete poradit?
Top recepty

Polévka Mulligatawny Ingredience: 45 g másla (zakoupíte zde) ½ cibule 1 stonek řapíkatého celeru 1 malé jablko 1 malá mrkev 1 malá zelená paprika 4 stroužky česneku 3 lžíce hladké mouky 3 lžičky kari (zakoupíte ¼ lžičky mletého zázvoru (zakoupíte zde) ¼ lžičky kurkumy (zakoupíte zde) ¼ lžičky skořice (zakoupíte zde) 1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru 400 g konzervované
Vermicelli Ingredience: 500 g jedlých kaštanů oloupaných 5 lžic cukru voda na uvaření kaštanů 1 pravý vanilkový lusk 200 ml mléka (nebo vody) 2 lžíce třešňovice 500 ml šlehačky Postup: Zakoupíme dobré jedlé kaštany, nejlépe v sezóně (podzim, začátek zimy) a přizveme si vhodného pomocníka, jelikož se jedná o pracnou záležitost. Ostrým nožem nakrojíme do kříže kaštanovou slupku, aby se snadněji
Falafel (4 porce) Ingredience: 2 šálky namočené cizrny (zakoupíte zde) 1 šálek nasekané zelené cibule (možno jarní) ½ šálku nasekané petrželky 4 st česneku (nasekaného) 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (zakoupíte zde) 2 lžičky soli ½ lžičky pepře (zakoupíte zde) větší špetka chilli (zakoupíte zde) větší špetka koriandru (zakoupíte zde) několik lžic tahini (zakoupíte zde) hraška
Čapati (indické placky) Ingredience: 1 sklenice pšeničné mouky (zakoupíte zde) 1/2 sklenice vody trocha soli podle chuti 1 lžíce másla Postup: Z mouky, soli a vody vytvoříme těsto a asi pět minut jej hněteme. Těsto by mělo být dostatečně hutné. Poté těsto rozdělíme na 10 částí a z každé utvoříme kuličku, kterou poté vyválíme na placku. Placky smažte na horké, suché pánvi. Každou placku namažte
Himálajská rýže Basmati
Tímto titulem se právem pyšní nejuslechtilejší odrůda rýže pěstovaná na upatí Himalájí.V Pakistánu se ponechává vyzrát celé dva roky,čímž se plně rozvine její chut a vůně připomínající oříšek.Jedině takto zpracovanou Basmati můžeme nazývat Královna rýže.
SUPER KERNEL BASMATI. V hindštině Basmati znamená doslova Královna vůní a tento přídomek vznikl díky jejímu jedinečnému aroma a chuti připomínající oříšek.
Návod na přípravu:
Jeden díl rýže Basmati propláchněte a nechte odmočit ve studené vodě alespon 40 minut.Vsypte do jednoho a čtvrt až do jednoho a půl dílu osolené vody.Přiklopte pokličkou dokud se voda nevyvaří cca 12-15 minut.Odstavte z vařiče,rýži jemně prokypříme a necháme chvíli odstát cca 3minuty.Takto upravená rýže Basmati je krásně vonavá,chutná a nelepí se.Uvedené množství vody a doba vaření je závislá na typu vařiče a hrnce který používáte.