Nevíte si rady? Zavolejte. +420 607 697 712  chanar@chanar.cz


Úvod » Indické koření a potraviny » Omáčky, pasty, chutney

Indické koření a potraviny / Omáčky, pasty, chutney

 
V této části Vám nabízíme nejrůznější cizokrajné pochutiny, které potěší srdce a hlavně mlsný jazyk každého, kdo rád vyzkouší něco trochu pikantního, trochu voňavého, trochu kyselého, sladkého, slaného... Zkrátka trochu od všeho. Každý z uvedených příkrmů je něčím jiný, specifický, stejně tak, jako jsou země, ze kterých tyto delikatesy pocházejí.

Dobroty ze subkontinentu:
Nemůžete projet subkontinentem, aniž byste ochutnali místní specialitu - achaar (ačár). Je to směs zeleniny a ovoce vysušeného na slunci a naloženého s kořením v oleji. Tento pikantní příkrm skvěle doplňuje grilované maso a luštěninové pokrmy, jeho milovníci si však na něm pochutnávají i jen tak s plackou či jiným kusem pečiva. Nejobvyklejší je ačár z manga, limetek či míchané zeleniny.


Pokud je na Vás ačár přece jen příliš ostrý, můžete vyzkoušet chutney (čatní) - směs z uvařeného ovoce či zeleniny, podobná husté marmeládě, jež Vás okouzlí exotickým mísením různých chutí - čatní je většinou nasládlé, lehce kyselé a jemně pikantní. Výborné k pečenému, smaženému i grilovanému masu a zelenině. V naší nabídce najdete mangové čatní, čatní z tamarindu a čatní z máty.

Chilli omáčka ze zelených čili papriček a omáčka ze zázvoru, česneku a červených chilli papriček jsou další nezbytné pochutiny pro všechny milovníky pikantní pákistánské kuchyně. Opět se širokým použitím, ale nejlépe vyniknou s masem.

Dobroty z Balkánu:
Každý, kdo strávil nějaký čas na Balkánu, se nepochybně setkal s lahodnou zeleninou směsí z opečených paprik, lilku a česneku - ajvarem. Ajvar se rovněž podává ke grilovanému a pečenému masu, je ale možné jej použít i jako báječnou pomazánku.

 


Vytvořeno systémem www.webareal.cz

ZWQ0NjI4Nj