Úvod » Indické koření a potraviny » Luštěniny
Luštěniny jsou v pákistánské, indické i arabské kuchyni využívány mnohem častěji než u nás. Většinou je hlavním jídlem luštěninová omáčka připravovaná z čočky mungo, černé čočky, hrachu, červených fazolí nebo cizrny. Luštěniny se přidávají i do omáček masových, do rýže, kuskusu apod. U nás najdete tyto luštěniny a aby Vám více chutnalo, přikládáme o každé z nich krátké slůvko o jejich prospěšnosti.
Red cow peas pochází ze stejné rodiny jako fazole Černé oko. Jsou však o něco menší a proto i lépe a rychleji tepelně zpracovatelné. Balení: 500 g
65,34 Kč s DPH
Černé fazolky, neprávem někdy označované za "černou čočku", mají původ v indické kuchyni. Mají prokázány imunostimulační účinky, díky kterým se také používají v tradiční ájurvédské medicíně. Jsou výživné a stejně jako další luštěniny se doporučují...
59,29 Kč s DPH
Fazole Rosecoco mají vysoký podíl rozpustné vlákniny, která nepřímo pomáhá udržovat stav cholesterolu v těle. Obsahují mnoho minerálních látek a díky nízkému obsahu sodíku jsou vhodné i při potížích s vysokým krevním tlakem. V kombinaci s...
65,34 Kč s DPH