• Špetka Kurkumy.
• Nakrájené chilli 3 ks.
• Koriandr ml. - 1 lžička.
• Nakrájená cibule - 3 kusy.
• Kmín - 1 čajová lžička.
• Kmín ml. - 1 čajová lžička.
• Vejce - 10 kusů.
• Chilli mleté - 1 čajová lžička.
• Curry listy - 3 prameny.
• Listová čekanka - 1 čajová lžička.
• Zázvorovočesneková pasta - 1 polévková lžíce.
• Olej - 3 lžíce.
• Semena hořčice - 1 čajová lžička.
• Tamrindová šťáva - 100 ml.
Zahřejte olej v nádobě,vložte hořčičné semena a nechte je smažit. Potom přidáme semena methi, kmín, nakrájenou cibuli, kari listy a smažte.
Pak přidejte zelenou papriku a smažte, dokud nebudou světle hnědé. Pak přidejte zázvorovo česnekovou pastu.
Pak přidejte mleté chilli ,kurkumu, mletý koriandr a mletý kmín, dobře promíchejte a nechte pár vteřin.
Potom přidejte extrakt tamarinu a 2 šálky vody a přivedte k varu. Přidejte sůl a cukr a snižte teplotu a nechte vše vařit 10 minut. Přidejte vařené a smažené vejce a nechte vše vařit v omáčce po dobu 3 minut, nebo dokud se nedostaví požadovaná konzistence omáčky.
Ozdobte nakrájenými koriandrovými listy. Podávejte toto horké s dušenou rýží nebo plackami chappati.