Těsto:
4 vejce
100 g cukru
125 ml oleje
120 ml mléka
120g vanilkové chalvy
200 g hladké mouky
1 čaj. lž. sody nebo 1 prášek do pečiva
1 pol. lž. instantní kávy nebo kakaa
3 pol. lž. čokoládového cappuccina
2 pol. lž. rumu
Náplň:
500 g tvarohu
1 jogurtový pudink nebo vanilkový puding
60 g cukru
2 vejce
1/2 hrnku mléka
Poleva:
čokoládová :
ztužený tuk
čok. na vaření
Připravit ve vodní lázni, poměr je cca 1:2 (hustota sirupu). Tip: do polevy lze přidat ledové kaštany, má pak lepší chuť i konzistenci.
Vlašské ořechy nebo jiné oříšky na ozdobu.
TIP:
Pro změnu chutí lze vyměnit Chalvu vanilkovou za čokoládovou, pistáciovou nebo čokovanilkovou.